Udstødt – min første graphic novel er udkommet

Omslagsdesign i samarbejde med forlagets grafiker Peter Kehlet fra Grafisk Frihed

Min første graphic novel er udkommet. Og nu har jeg virkelig fået blod på tanden. Jeg vil lave flere!

Jeg har altid drømt om at lave tegneserier. Hvorfor har jeg så ikke gjort det før? Fordi det er svært, såmænd! Og jeg har manglet nogen at lege med, nogen at sparre med på sådan et projekt. Jeg har prøvet flere gange, men er endt med at synes, det blev for tungt at sidde med alene. Jeg har rigtig mange projekter, som er endt i skuffen …

Så blev der slået et kursus op i Dansk Forfatterforening: et graphic novel-kursus med så fremragende et lærerhold som Camilla Hübbe og Rasmus Meisler. Man skulle søge om at deltage som et par; en forfatter og en illustrator. Jeg luftede en gyser-idé for Lise J. Qvistgaard, og spurgte om det var noget hun havde lyst til at skrive. Vi kendte hinanden fra BU-styrelsen i forfatterforeningen, og vi blev enige om at søge sammen. Heldigvis kom vi med, og det var en kæmpestor oplevelse at deltage i tre dage på Hald sammen med en supergruppe af forfatter- og tegnerkolleger. Så var der lige pludselig en masse at lege med!

Siden jeg flyttede til Sorø, har jeg tænkt, at jeg måtte bruge naturen her, med de store søer og skove, til en illustreret gyserfortælling. Da Lise og jeg skulle i gang med vores projektbeskrivelse, spurgte hun mig, hvilken slags monster jeg gerne vil tegne. Dejligt, men svært spørgsmål! Jeg fandt frem til, at en banshee ville passe godt ind i landskabet her. Jeg læste om sagnet omkring figuren; at det menes, at sløruglens skrig kan have dannet baggrund for forestillinger om en uhyggelig kvinde, hvis hæse skrig varsler død. Den historie elsker jeg. Og sløruglen med det hjerteformede ansigt, bansheen med det lange hår i et diset sø- og skov-landskab var guf for mig som tegner.

Lise skrev så, i sit dejligt læsevenlige sprog, en spændende og drabelig historie, hvor hun tilføjede en almindelig pige, samt en god og en ond druide. Og nu er bogen ude i virkeligheden, udkommet på forlaget Elysion. Målgruppen er ca. 10 – 14 år.

Se anmeldelse her:

http://bechsbooks.dk/?p=19260&fbclid=IwAR0QsrP0Jvv_nvmp0VZAOaaPNYFc9Z9cVCSUNscPhLBJyE0ZHs14mi1t_rA

Tags: